LENS - Frankrijk heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen Costa Rico ter voorbereiding op het WK met 2-1 gewonnen. Nieuweling Mathieu Valbuena redde het elftal van bondscoach Raymond Domenech in Lens.

De debuterende aanvaller van Olympique Marseille, halverwege de tweede helft ingevallen, maakte zeven minuten voor tijd de winnende treffer.

Bij rust stond het 1-1. De gasten namen na een klein kwartier brutaal een voorsprong door een treffer van Carlos Hernandez. Halverwege de eerste helft maakte Douglas Sequeira onbedoeld gelijk. Hij veranderde een schot van de actieve dribbelaar Franck Ribéry zodanig van richting dat keeper Keylor Navas geen kans meer had.

Besluiteloos

De wereldkampioen van 1998 had veel balbezit, speelde ook beter maar was besluiteloos in de afwerking. Domenech gunde centrale verdediger William Gallas en Chelsea-spits Nicolas Anelka een basisplaats. Thierry Henry begon op de bank. Steve Mandanda stond in het doel in plaats van eerste keus Hugo Lloris. Hij toonde een voortreffelijke redding op een even goede inzet van Bryan Ruiz (FC Twente).