FREIBURG - Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal was woensdagavond vooral tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft tegen Mexico (2-1).

''Ik ga dit eerst die jongens vertellen. Jullie horen dat donderdag om 17.00 uur'', zei hij tegen de verzamelde Nederlandse pers in het Duitse Freiburg. De keuzeheer brengt donderdag aan vier spelers slecht nieuws.

Mexico

Over het optreden tegen Mexico was Van Marwijk redelijk tevreden. ''We begonnen erg goed en kregen wel zeven of acht goede kansen. Dan moet je eigenlijk vaker dan tweemaal scoren'', doelde hij op beide treffers van Robin van Persie.

''Na rust werd het steeds slechter. Dat kwam door het natte veld, maar het leek ook wel of sommige spelers moe waren. Dat kan, want we hebben de afgelopen week hard getraind.''

Afellay

Ibrahim Afellay had samen met Van Persie en Rafael van der Vaart een groot aandeel in het sterke optreden van Oranje in het eerste bedrijf. ''Afellay is de hele week al goed bezig'', erkende Van Marwijk. ''Maar hij was ook zo'n speler die het na rust moeilijk kreeg.''