OSS - Omdat er nog altijd geen zekerheid is over de toekomst heeft FC Oss woensdag maar besloten het beleid voor komend seizoen te baseren op voetbal in de nieuwe Topklasse. De uit de Jupiler League degradeerde club heeft de begroting teruggebracht tot 1,2 miljoen euro.

Er wordt fors bezuinigd op de personeelskosten. Ook het aantal contractspelers zal verminderen. Zeven selectieleden hebben nog een doorlopende verbintenis.

Strijdvaardig

FC Oss gaat voor de competitie in de Topklasse nog maar vier keer per week trainen, op aangepaste tijden. De hoop op 'echt betaald voetbal' is nog altijd niet helemaal verdwenen. De Brabanders zouden eventueel de plaats kunnen innemen van het failliete Veendam. De Groningers zijn in hoger beroep gegaan. De rechter in Leeuwarden doet echter op 2 juni uitspraak. Een dag eerder sluit de inschrijving voor de Topklasse.

Daarom, en omdat er andere overschrijvingsregels zijn voor amateurs en profs, was FC Oss gedwongen knopen door te hakken. De doelstelling is promoveren. ''Na vijftien thuiswedstrijden spelen we weer tegen FC Den Bosch'', zei voorzitter Bert Zwanenburg strijdvaardig.