HOOFDDORP - Sol Campbell denkt serieus na over een transfer naar Celtic. De 35-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij Arsenal, maar zou naar verluidt ook voor één jaar bij kunnen tekenen bij ‘The Gunners’.

“Ik heb met interim-trainer Neil Lennon gesproken over een overgang naar Celtic en ik was onder de indruk van wat hij mij te vertellen had”, zegt Campbell in de Scottish Sun.

“We hebben met elkaar gesproken, maar er is nog niet over bedragen gesproken. Er is nog niets rond. Ik weet dat Celtic een hele grote club is, dus ik overweeg de overstap wel degelijk. Je kunt de interesse van zo’n geweldige club niet negeren.”

Nieuwe trainer

De 35-jarige oud-speler van Tottenham Hotspur, Portsmouth en Notts County heeft aangegeven dat hij hoe dan ook niet bij de club uit Glasgow tekent zolang het niet zeker is wie volgend jaar de leiding heeft bij ‘The Bhoys’.

“Ik weet dat het nog niet zeker is dat Neil volgend jaar de trainer is, maar daar lijkt het wel op. Maar ja, het is wel belangrijk voor mij om te weten wie volgend jaar de leiding heeft”, verklaart de Londenaar het uitstellen van zijn beslissing.

“Neil maakte indruk op mij. Hij stapte laat in het seizoen in, wat nooit makkelijk is. Maar hij heeft het geweldig gedaan. Hij vertelde mij dat hij in mij een sterkhouder binnen het elftal ziet. Hij heeft me duidelijk gemaakt dat hij op zoek is naar meer leiders in het veld.”

Andere clubs

Campbell neemt een eventueel aanbod derhalve serieus in overweging, maar geeft duidelijk aan ook met andere clubs in gesprek te zijn. “Als de situatie bij Arsenal zich niet oplost, weet ik in ieder geval hoe geïnteresseerd Celtic is.”

De 73-voudig international van Engeland leverde in september zijn contract bij League Two-club Notts County in en keerde na enkele maanden in eerste instantie tijdelijk terug op het oude nest bij Arsenal, maar een langer verblijf lijkt niet langer uitgesloten.