HOOFDDORP – Ron Vlaar hoopt dat hij ondanks zijn blessure toch wordt opgenomen in de definitieve WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk. De verdediger van Feyenoord liep dinsdag een hamstringblessure op.

“Ik hoop op een wondertje”, vertelt de Feyenoorder aan De Telegraaf. “Het kostte me even tijd om mijn weg te vinden, had in het begin een beetje het gevoel dat ik op mijn tenen liep. Maar het ging elke training beter. Dan is dit natuurlijk echt een domper.”

“Als ik niet in de definitieve selectie zit, zal ik de eerste dagen stuk zitten”, gaat de drievoudig international verder.

“Want als je er zo dicht bij bent, wil je naar het WK ook natuurlijk. Maar na mijn ernstige knieblessure had ik niet durven dromen dat ik nog zo’n goed jaar zou spelen, met de voorselectie voor Oranje als bekroning.”

'Ik zie het wel'

Het is vooralsnog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Vlaar is. “Er zit vocht in mijn hamstring en dat duidt op letsel. De kans dat ik woensdag speel tegen Mexico is heel klein. Het is dezelfde kwetsuur die ik een maand geleden in de competitie opliep.”

Dat de kans op een definitieve selectie voor het WK hierdoor danig is geslonken, beseft de 25-jarige verdediger zich terdege. “Dit helpt niet mee natuurlijk”, is Vlaar realistisch. “Maar ik zie het wel.”