SYDNEY - Harry Kewell (31) verwacht op tijd fit te zijn om over drie weken met Australië op het WK tegen Duitsland te spelen. Dat zei de spits van Galatasaray, kort voordat hij met de selectie van zijn land in Sydney in het vliegtuig richting Zuid-Afrika stapte.

 ''Ik speel alleen, als ik 100 procent gezond ben'', zei Kewell. ''Anders loop ik mijn medespelers alleen maar voor de voeten. Ik verwacht echter binnenkort volledig hersteld te zijn.'' De routinier heeft last van zijn lies.

Kewell kwam maandag in de oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland nog niet in actie. Australië, met de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek, verwacht als een van de eerste deelnemers in Zuid-Afrika aan te komen. Ook Verbeek zei optimistisch te zijn over het herstel van Kewell.

Volgende ronde

Australië is de eerste niet-Afrikaanse deelnemer die de voorbereiding op de plaats van bestemming begint. Verbeek verwacht donderdag al in Zuid-Afrika, Johannesburg, de eerste training af te werken.

De verwachtingen zijn hoog. ''We willen ons tenminste kwalificeren voor de volgende ronde'', sprak aanvoerder Lucas Neill. ''Eigenlijk wilen we meer. We zullen ons best doen en proberen het feest nog mooier te maken dan de vorige keer.''

Italië

In 2006 overleefde Australië de eerste ronde. Het werd vervolgens op omstreden wijze door de latere kampioen Italië uitgeschakeld. Guus Hiddink was destijds de coach van het land.

Doelman Mark Schwarzer was er vier jaar geleden ook al bij. ''Voor een voetballer is dit het mooiste wat er is. Dat moeten alle spelers zich realiseren. Zo vaak krijg je niet de kans op het hoogste podium wat te laten zien.''

Verbeek heeft 28 spelers meegenomen naar Johannesburg. Hij moet de selectie voor 1 juni terugbrengen tot 23 man.