SEEFELD - Ron Vlaar heeft dinsdagochtend de training van het Nederlands elftal geblesseerd verlaten. De verdediger greep naar zijn hamstring en verliet het speelveld in Seefeld.

Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. De Feyenoorder had in de slotfase van het seizoen last van dezelfde hamstring.

Hij is een vraagteken voor het oefenduel met Mexico van woensdag. Het gaat waarschijnlijk om een verkramping of verrekking.

WK-selectie

Vlaar wil tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal in Oostenrijk een plaats in de definitieve WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk afdwingen.

Hij maakte tot nu toe geen sterke indruk. Van Marwijk wil donderdag bekend maken met welke 23 spelers hij naar de mondiale eindronde in Zuid-Afrika vertrekt. Hij moet nog vier voetballers uit zijn voorlopige selectie teleurstellen.

Babel

Van Marwijk kondigde al aan dat hij woensdag de oefenwedstrijd tegen Mexico gaat aangrijpen om nog enkele spelers te testen. De kans is klein dat Vlaar dan in actie kan komen.

Ryan Babel krijgt in het Duitse Freiburg zeker geen speeltijd. Hij verrekte zijn rechterhamstring maar herstelt voorspoedig