BREDA - AZ wil Earnest Stewart aantrekken als directeur voetbalzaken. De Alkmaarders zijn met NAC Breda, waar Stewart technisch directeur is, in gesprek over een 'transfer'.

Stewart moet bij AZ Marcel Brands opvolgen. Brands vertrok vorige week naar PSV.

Stewart heeft nog een doorlopend contract bij NAC, waar hij als voetballer zeven jaar speelde. De voormalige aanvaller begon in 2006 als technisch directeur bij de Brabanders.

De Amerikaan heeft volgens BN/De Stem al een persoonlijk akkoord met AZ. "Maar vooralsnog is er nog geen sprake van een akkoord tussen NAC en AZ", zegt NAC-woordvoerder Willem Reijn. "Er zijn dus ook nog geen gesprekken gevoerd met een eventuele opvolger van Stewart."

Van As

De 41-jarige Stewart, die tussen 1996 en 2003 voor NAC uitkwam, werd in 2006 technisch directeur bij de ploeg uit Breda. Stewart heeft nog een doorlopende verbintenis waardoor AZ een afkoopsom moet betalen.

De ploeg uit Breda zou op haar beurt hoofdscout Jeffrey van As willen 'promoveren' naar de functie van Stewart. Van As staat naar verluidt ook in de belangstelling van ADO Den Haag. Hier zou hij de nieuwe technische man moeten worden.