HOOFDDORP - Nigel de Jong hoopt dat hij bij Manchester City komend seizoen gezelschap krijgt van Gregory van der Wiel. De rechtsback heeft een doorlopend contract bij Ajax tot medio 2013.

“Ik heb Greg bij de directie aanbevolen”, vertelt De Jong aan De Telegraaf. “Hij maakt een stormachtige ontwikkeling door en is al heel volwassen in zijn spel. Voor mijn gevoel speelt hij bij Ajax met twee vingers in zijn neus en is hij rijp voor een volgende stap.”

Tempo hoger

Van der Wiel, die vorig seizoen geen enkele eredivisiewedstrijd miste, zou al op de prioriteitenlijst staan van City.

“Ik heb ervoor gepleit hem te halen, omdat we nog wel een goede rechtsback kunnen gebruiken”, aldus De Jong. “Het Engelse voetbal is een tempo hoger en zal hem nog sterker maken. Hoe hij zich als 22-jarige nu al bij Oranje manifesteert, is eigenlijk ongelooflijk.”

Manchester City eindigde vorig seizoen als vijfde in de Premier League, net niet toereikend voor deelname aan de Champions League.

Balans

Van der Wiel zei twee weken geleden tegen NUsport dat hij na het WK de balans opmaakt over zijn toekomst. "Er zijn veel geruchten, maar ik weet er verder weinig van. Na het WK zien we wel verder. Ik sluit niets uit."