WELLINGTON - Het is onzeker of Nieuw-Zeelander Tim Brown kan meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal. De speler liep maandag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië (1-2) een schouderblessure op. Hij moet misschien een operatie ondergaan.

''We hopen dat hij toch mee kan doen. Als het lukt kan hij straks direct naar Zuid-Afrika vliegen. Hij krijgt alle tijd die hij nodig heeft om te herstellen. Maar als hij moet worden geopereerd zal het lastig worden, want het is nog maar drie weken voor de openingswedstrijd'', zei bondscoach Ricki Herbert.

Brown laat zich de komende dagen verder onderzoeken en behandelen. De rest van de nationale ploeg gaat voor een trainingskamp naar Oostenrijk.

Australië 

Bondscoach Pim Verbeek heeft Scott McDonald uit zijn selectie voor het wereldkampioenschap voetbal geschrapt.

De aanvaller van Middlesbrough kwam in de afgelopen zestien wedstrijden voor Australië niet tot scoren. Ook in het oefenduel maandag met Nieuw-Zeeland was hij niet trefzeker.

Volgens Verbeek past McDonald niet goed in het systeem. ''Hij voelt zich prettig in een tweespitsensysteem. Maar zo spelen wij niet. Hij heeft geprobeerd zich aan te passen, maar het werkt niet'', lichtte de Nederlandse trainer toe.

Kewell

Verbeek liet ook middenvelder Nick Carle en verdediger Jade North afvallen voor het WK. Hij heeft nu nog 28 spelers over, met wie hij woensdag naar Zuid-Afrika vliegt. De selectie moet voor 1 juni worden teruggebracht tot 23.

Harry Kewell herstelt voorspoedig van zijn liesblessure. De speler van Galatasaray ontbrak nog wel tegen Nieuw-Zeeland.

''Kewell heeft meegedaan met de spelers die de afgelopen week nog niet voluit konden gaan. Hij hield het de hele training vol'', aldus Verbeek. ''Hij zit bijna op honderd procent. De komende dagen gaan we individueel met hem aan de slag, daarna verwacht ik dat hij bij de groepstraining kan aansluiten.''