TILBURG - Willem II is overstelpt met initiatieven om de club te helpen sinds het nieuws over een dreigend faillissement naar buiten kwam. De stichting Red Willem II Tilburg is in het leven geroepen en heeft rekeningnummer geopend waarop inmiddels ruim 13.000 euro is binnengekomen.

Maandag maakte de club bekend dat de schuldenlast is opgelopen tot 4,8 miljoen. De hoop is gevestigd op financiële steun van de gemeente.

'Hartverwarmend'

Crisismanager Paul Bottelier is onder de indruk en vooral blij met alle initiatieven. ''Via de stichting komt niet alleen direct geld binnen, maar worden ook tal van acties opgestart. Het is hartverwarmend te zien hoe supporters hun steentje willen bijdragen aan het redden van de club.''

Benefietwedstrijd

Ook de Tilburgse middenstand laat zich niet onbetuigd. De club krijgt tips over bedrijven die kunnen worden benaderd voor sponsoring en leveranciers laten weten facturen voor geleverde diensten niet te zullen versturen. Verder ontving de club suggesties om met winkeliers en cafés acties op touw te zetten om geld in te zamelen. Veel initiatieven zijn inmiddels al in gang gezet. Er zijn ook plannen voor een benefietconcert en een benefietwedstrijd.