HEERENVEEN - Bas Dost verhuist definitief van Heracles Almelo naar sc Heerenveen. De jeugdinternational kwam met de Friezen tot een akkoord over een contract van vijf jaar. Dat maakte Heerenveen vrijdag op de website bekend. Eerder hadden de clubs al overeenstemming bereikt over de afkoopsom.

Dost moet nog wel medisch gekeurd worden bij Heerenveen. De 20-jarige spits kampt momenteel met een liesblessure.

Met Dost heeft Heerenveen een vervanger voor Gerald Sibon aangetrokken, wiens contract niet werd verlengd.

De lange aanvaller maakte afgelopen seizoen veertien doelpunten voor Heracles, dat verrassend als zesde eindigde in de eredivisie.

Kuiper

Heerenveen-directeur Yme Kuiper is erg enthousiast over zijn nieuwe aanwist. “Dost heeft vele kwaliteiten”, aldus Kuiper tegenover de clubsite.

“Hij is zowel over de grond als door de lucht gevaarlijk, is redelijk snel en schuwt het verdedigende werk evenmin. Bovendien komt hij uit het Noorden.”

Naast Dost vertrekt ook trainer Gertjan Verbeek bij Heracles. Hij gaat aan de slag bij AZ. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma staat in de belangstelling van Hamburger SV.

Interesse

Naast Heerenveen waren ook Ajax, Feyenoord en FC Utrecht geïnteresseerd in de diensten van Dost.

De bijna 21-jarige aanvaller begon zijn profcarrière in 2007 bij FC Emmen. Twee jaar geleden maakte hij de overstap van Emmen naar Heracles Almelo.