AMSTERDAM - Robin van Persie hoopt dat Sol Campbell mag bijtekenen bij Arsenal. De aanvaller is erg te spreken over de grote verdediger. Hij zegt dat Campbell precies de speler is die de ploeg achterin nodig heeft. De Londense club kan volgens hem de ervaren verdediger goed gebruiken. Dat zegt hij op de website van de club.

"Hij is een winnaar. Hij heeft altijd zijn woordje klaar en is goudeerlijk. Zijn hart ligt op zijn tong. In Nederland zijn we precies hetzelfde, daarom kan ik het ook erg goed met hem vinden."

"In de kleedkamer is hij een leider en de jonge jongens kijken erg tegen hem op. Hopelijk wil de club hem behouden", zegt de 26-jarige aanvaller.

Campbell reageert zelf ook op de website. "Ik denk nog alles te kunnen geven in mijn laatste jaren als profvoetballer. Het liefst teken ik voor twee seizoenen bij."

Overtuigen

"Maar de club wil geen contract geven langer dan een jaar. Dat is naar mening ook prima. In het nieuwe seizoen overtuig ik de leiding om me nog een jaar te behouden", zegt de 35-jarige verdediger.

Arsenal is al begonnen aan de onderhandelingen met de speler. "Het gaat denk ik nog een week of twee weken duren. Het kan ook zijn dat we in juli nog niet klaar zijn. Het is afwachten wat de club met mij wil."