AMSTERDAM - Kaka wil het volgende seizoen het liefst onder Jose Mourinho werken. De middenvelder ziet de trainer van Internazionale als de ontbrekende schakel van Real Madrid.

De Portugees kan volgens de Braziliaan Real Madrid het laatste zetje geven om voetbal van wereldklasse te spelen. "Mourinho is een toptrainer", zegt de 76-voudige international tegen de Spaanse krant AS.

"Mourinho heeft laten zien dat hij een trainer van wereldklasse is. Als je zijn prestaties ziet spreken die voor zich. Het is niet aan mij om hem naar Madrid te halen. De keuze laat ik aan de club over", zegt de 28-jarige middenvelder.

De huidige trainer Manuel Pellegrini is nog niet ontslagen, maar toch duikt de naam van 'The special one' toch steeds meer op in Santiago Bernabeu. Als Real Madrid Mourinho wil hebben, moet het flink wat geld betalen.

Allereerst moet Pellegrini worden afgekocht en daarna moet de Portugees worden weggeplukt bij Internazionale. Het bedrag wat daarmee gemoeid is komt naar schatting neer op zo'n zestien miljoen.

Titelkans

Real Madrid speelt komende zondag uit bij Malaga. Als de ploeg de wedstrijd wint en FC Barcelona thuis verliest van Real Valladolid, zijn de Madrilenen kampioen. Manuel Pellegrini neemt dan afscheid met de titel.

Mourinho is nog actief op twee fronten. Twee weken geleden won hij met Inter de Italiaanse beker en komende zondag kan hij daar de landstitel aan toevoegen. Nog geen week later kan hij voor de tweede keer in zijn carrière de Champions League winnen.