HOOFDDORP - Het vertrek van trainer Steve McClaren naar VfL Wolfsburg levert FC Twente een bedrag van ongeveer vierhonderdduizend euro op. Dat bericht De Telegraaf.

De 49-jarige Brit had een doorlopend contract tot halverwege 2011. Manager Dieter Hoeness van de Bundesligaclub vond de schadeloosstelling geen reden om af te zien van het contracteren van McClaren.

“Wij wilden een grote persoonlijkheid als trainer en iemand met veel internationale ervaring”, laat hij weten in de ochtendkrant.

Hoeness sluit niet uit dat McClaren in Enschede gaat shoppen. “Als het goede spelers zijn, die ons verder helpen, zou het onzin zijn om dat niet te doen.”

Cursus Duits

Het is nog onduidelijk of de nieuwe coach zijn eigen trainersstaf mag samenstellen. Om het taalprobleem te ondervangen - McClaren beheerst geen Duits - is het denkbaar dat de voormalige oefenmeester van FC Twente een Duitse rechterhand krijgt.

“Maar we hebben afgesproken dat McClaren snel een cursus gaat volgen”, citeert de krant Wolfsburger Allgemeine manager Hoeness. “Zijn Engels is bovendien goed te verstaan. Hij heeft een duidelijk uitspraak en formuleert helder."