AMSTERDAM - Ajax en FC Omniworld hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband. De samenwerking op technisch gebied heeft onder meer betrekking op de scouting, doorstroming van talenten en het verhuren van spelers.

De samenwerking, die een looptijd van vijf jaar heeft, is gericht op zowel de jeugdopleiding als de betaalde voetbaltak. Dat melden de Amsterdammers op de officiële clubsite.

De jeugdopleiding van Jupiler League-club Almere City FC, zoals FC Omniworld vanaf komend seizoen door het leven zal gaan, wordt onderdeel van de Amsterdamse jeugdopleiding.

Geschikte kandidaat

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: “We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken.”

“Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen en waarmee we onze jeugdopleiding en ons scoutingnetwerk zouden kunnen uitbreiden.”

Ontwikkeling

"Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Spelers die speelminuten moeten opdoen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert.”

“Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden.”

Eer

René ter Borgh, voorzitter van FC Omniworld: “Het is een eer dat we met Ajax kunnen samenwerken. Ajax is een grote club met een enorme uitstraling en historie, Ajax is net als wij ambitieus en er was vanaf de eerste gesprekken een klik.”

“Deze samenwerking biedt onze opleiding een platform om door te groeien, wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de gehele club. Daarnaast moet de selectie van ons eerste elftal sterker worden.”

Haarlem

Ajax had tot voor kort een soortgelijk samenwerkingsverband met HFC Haarlem. Ajax verhuurde onder meer spelers aan de Jupiler League-club, maar het faillissement van de Haarlemmers maakte een einde aan de samenwerking.