HOOFDDORP - Ricardo Moniz blijft alleen bij Hamburger SV als de club hem aanstelt als permanente opvolger van de ontslagen trainer Bruno Labbadia. Dat bericht de Hamburger Morgenpost.

Volgens het lokale dagblad wil de 45-jarige Haarlemmer niet in een andere functie verder bij Hamburger SV. Moniz heeft een aanbod van Red Bull Salzburg om hoofd opleidingen te worden in beraad.

Profielschets

Het bestuur van Hamburger SV overlegt maandag over de invulling van het trainerschap. Moniz voldoet aan de profielschets: de nieuwe coach moet Duits spreken, respect genieten van de spelersgroep en discipline hoog in het vaandel hebben.

Moniz, die twee weken geleden het roer overnam van Labbadia, loodste 'Die Rothosen' naar de zevende plaats in de Bundesliga, ontoereikend voor Europees voetbal.

Raad van toezicht

De Nederlander had nog geen ervaring als eerstverantwoordelijke trainer. “Dat hoeft geen probleem te zijn”, zegt Horst Becker, de voorzitter van de raad van toezicht van HSV. “Ricardo is zeker in beeld, hij heeft goed werk verricht.”