Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Nu is het United dat mag toekijken'

LONDEN - Na drie jaar doorbrak Chelsea zondag de hegemonie van Manchester United door kampioen te worden van de Engelse Premier League. Het leverde dolgelukkige spelers op.
Door ANP

Didier Drogba was tegen Wigan Athletic (8-0) de grote man met drie treffers binnen een kwartier en liet zich mede daardoor kronen tot topscorer van de Premier League met 29 doelpunten

''Ik ben trots omdat we er drie jaar op gejaagd hebben. Het is geweldig voor de fans'', jubelde Drogba na afloop.

Terry

''Het deed drie jaar lang pijn om ze de titel te zien winnen. Dit was onze dag. Nu is het hun beurt om naar ons te kijken'', aldus de trotse aanvoerder John Terry.

Voor Manchester United was de laatste speeldag een deceptie. De ploeg van trainer Alex Ferguson won ruim (4-0) van Stoke City, maar het was niet genoeg. ''De winnaars hebben het verdiend. Dit is de zwaarste competitie ter wereld'', toonde Ferguson zich een ware 'gentleman'.

Drogba troefde met zijn hattrick ook collega-spits Wayne Rooney van United af. Beide spelers stonden voorafgaand aan de laatste speeldag op 26 doelpunten.

''Dat is natuurlijk fantastisch, zeker omdat ik ook nog een maand geblesseerd was'', verklaarde de Ivoriaan, die met een totaal van 36 treffers in alle competities zijn beste seizoen voor Chelsea beleefde.

Dubbel

Chelsea kan zaterdag ook nog de 'dubbel' winnen als het op Wembley degradant Portsmouth verslaat in de finale van de FA Cup.

De Italiaanse trainer Carlo Ancelotti trad met de titel in de voetsporen van zijn Portugese collega José Mourinho, die de laatste was die Chelsea de titel bezorgde. ''Het is fantastisch, zeker omdat we het seizoen in stijl hebben afgesloten.''

Wijn

De normaal zo kalme Ancelotti liet zich dan ook helemaal gaan tijdens het kampioensfeest en sprintte met de trofee over het veld. Bij de afsluitende persconferentie bekende de Italiaan een klein glaasje te hebben gedronken op de titel: ''Makkelijke vragen graag, want ik heb iets te veel wijn op.''

Bij Chelsea staan de Nederlandse jeugdinternationals Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt onder contract. Ze mochten dit seizoen van Ancelotti voorzichtig ruiken aan het grote werk.

Aanbevolen artikelen