SALZBURG - Het kampioensfeest van Red Bull Salzburg is zondag niet doorgegaan. De ploeg van trainer Huub Stevens verloor in blessuretijd thuis met 0-1 van directe concurrent Austria Wien.

Vlak voor het eindsignaal werd de gelijkmaker van Salzburg tot woede van het complete stadion afgekeurd. Bij een gelijkspel was Salzburg voor het tweede jaar op rij kampioen van Oostenrijk geworden.

De assistent-scheidsrechter vlagde voor vermeend buitenspel bij de doeltreffende kopbal van de Nigeriaanse verdediger Rabiu Afolabi. De spelers en Stevens vierden al feest totdat de arbiter besloot de treffer te annuleren.

De Nederlandse coach was furieus op de scheidsrechter die bij het verlaten van het veld vanaf de tribune met allerlei attributen werd bekogeld.

Opdam

Door het afgekeurde doelpunt werd Austria-speler Zlatko Junuzovic de matchwinner. Stevens gunde Barry Opdam een basisplaats. De verdediger vertrekt bij de titelhouder en nam zondag officieel afscheid van het thuispubliek.

Ondanks de nederlaag behoudt Salzburg met één wedstrijd te gaan de koppositie, met Austria op een punt en Rapid Wien op drie punten. Stevens en Opdam kunnen donderdag bij Sturm Graz alsnog de titel pakken.