MÜNCHEN - Louis van Gaal kon het zondag op de Mariënplatz in het hartje van München uiteraard niet laten. Na Amsterdam, Barcelona en Alkmaar kreeg ook de Zuid-Duitse stad de bekende overwinningskreten van de Nederlandse coach van Bayern München te horen.

Een dag eerder had de Duitse topclub zich in de laatste competitiewedstrijd tegen Hertha BSC (1-3) verzekerd van de 22e landstitel.

''Wij zijn niet alleen kampioen van München'', jubelde Van Gaal, die zich evenals zijn spelers op het bordes van het stadhuis in lederhose toonde aan tienduizenden enthousiaste fans.

''We zijn ook de besten van Gelsenkirchen, van Bremen en van Hamburg. We zijn de besten van Duitsland en misschien ook van Europa'', doelde hij op de komende finale in de Champions League op 22 mei in Madrid tegen Internazionale.

Bierdouche

Van Gaal, redelijk goed opgedroogd van een zware bierdouche op het veld van Hertha en van een lange feestnacht in München, had het op het balkon onder de luide toejuichingen van de fans uitstekend naar zijn zin. Hij liet zich zelfs verleiden tot een dansje met 'Oberbürgermeister' Christian Ude.

Aanvoerder Mark van Bommel liet zich evenmin onbetuigd. ''Over twee weken staan we hier weer'', riep de middenvelder uitgelaten. Bayern München maakt ook nog kans op de Duitse beker.