HOOFDDORP - Manager Roberto Mancini hoeft het mislopen van een Champions League-ticket met Manchester City niet te betalen met zijn baan. “Ik ben heel blij met het werk van Roberto, het is niet makkelijk om halverwege het seizoen ergens te beginnen”, aldus voorzitter Khaldoon al-Mubarak.

Door de 1-0 nederlaag van City tegen Tottenham Hotspur greep die laatste club woensdag het felbegeerde plaatsbewijs voor de derde voorronde van de Champions League. Een hard gelag voor City, dat in anderhalf jaar meer dan 220 miljoen euro spendeerde aan versterkingen.

Versterkingen

“Eigenaar sjeik Mansour en ik zijn teleurgesteld, maar niet droevig”, vervolgt al-Mubarak in The Guardian. “In twee jaar tijd zijn we van de tiende naar de vijfde plaats gestegen. Het mooie aan voetbal is dat er altijd een nieuw seizoen aan de horizon gloort. We weten op welke posities we het elftal moeten versterken en zullen niet nalaten dat te doen.”

Mancini trad in december vorig jaar aan als opvolger van de ontslagen Mark Hughes. “Hij is de ideale manager voor deze club”, weet al-Mubarak. “Roberto is gedreven, een echte winnaar. In de voorbereiding kan hij in alle rust werken aan het team.”