LONDEN - Robin van Persie maakt zijn rentree in de selectie van Arsenal voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van woensdag. Dat maakte trainer Arsene Wenger dinsdag bekend. Van Persie kwam de afgelopen vijf maanden niet in actie vanwege een enkelblessure.

''Hij is erbij. Hij mist wat wedstrijdritme, maar is fit en scherp'', zei Wenger op een persconferentie.

''Het is een gokje, maar we zijn al voorzichtig geweest. Van Persie is een hele belangrijke speler voor deze club.'' De international van Oranje maakte dit seizoen zeven doelpunten in elf competitiewedstrijden voor de 'Gunners'.

Arsenal doet nog volop mee in de strijd om de Engelse titel. Wanneer de nummer drie wint van de Spurs, passeert het Manchester United op de ranglijst. Het verschil met koploper Chelsea is drie punten.

Ernstig

Van Persie liep de blessure half november op tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Italië. Arsenal dacht in eerste instantie dat de aanvaller zes weken uit de roulatie zou zijn, maar de blessure bleek veel ernstiger dan verwacht.

De aanvaller scheurde drie van de vier enkelbanden af bij een duel met de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini. Manager Arsène Wenger overwoog een schadevergoeding te eisen van de KNVB, maar heeft dat vooralsnog bij gebrek aan juridische gronden niet gedaan.

Wenger moest het behalve Van Persie ook lange tijd doen zonder zijn Deense spits Nicklas Bendtner. ''Het is moeilijk te zeggen wat zou zijn gebeurd als zij niet geblesseerd waren geweest. Maar ik weet zeker dat we dan dan nog wat meer punten zouden hebben.''

WK

Van Persie heeft nog vijf competitiewedstrijden om ritme op te doen voor hij met Oranje aan de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika begint.

De geboren Rotterdammer sprak onlangs zijn voorkeur uit voor de spitspositie in het Nederlands elftal. Tegen Italië kreeg hij van bondscoach Bert van Marwijk juist de kans als spits, de positie die hij tot zijn blessure ook bij Arsenal innam.