HEERENVEEN - Voor PSV staat woensdag de uitwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. De ploeg van Fred Rutten, die alleen nog theoretisch kans op de titel maakt, kan in het Abe Lenstra Stadion niet beschikken over Danny Koevermans.

Hij heeft een kuitblessure. Orlando Engelaar (achillespees) en Otman Bakkal (heup) zijn twijfelgevallen.

Koevermans viel zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uit. De aanvaller laat zich behandelen door de inmiddels bekende Servische 'placenta-arts' Mariana Kovacevic.

Zij verkortte eerder met een speciale behandeling de herstelduur van geblesseerde PSV'ers als André Ooijer en Stanislav Manolev. Rutten hoopt dat Koevermans hierdoor op tijd hersteld is voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op 2 mei tegen AZ.

Roorda

Bij Heerenveen krijgt Geert Arend Roorda rust. De technische staf van de Friezen acht het niet verantwoord de middenvelder drie wedstrijden in één week te laten spelen.

Michal Svec, na ruim twee maanden weer fit, is zijn vervanger. Verdediger Kristian Bak-Nielsen ontbreekt vanwege ziekte.

PSV won dit seizoen in de beker en de competitie al van de Friezen. ''Heerenveen zit wel in een betere fase dan toen. Er zit veel meer samenhang in'', blikte PSV-trainer Fred Rutten vooruit op de ontmoeting.