AMSTERDAM - BV Veendam kan het reguliere seizoen in de Eerste Divisie afmaken. Dat zegt bewindvoerder Wim Entzinger van de club dinsdag voor de microfoon van RTV Noord.

De tweehonderdduizend euro die voor de maand april nodig was, is door een geldschieter op tafel gelegd. Voor de eventuele nacompetitie is nog geen geld. "Maar daar komen we waarschijnlijk ook wel uit."

Schuld

De totale schuld van Veendam is anderhalf miljoen euro, meldt Entzinger.

"We denken dat te kunnen saneren tot een miljoen euro." Om dat bedrag op tafel te krijgen, kijkt de bewindvoerder toch weer naar Jans Norder.

"We proberen dat op te lossen door de bekende vordering op Norder te verkopen of meneer Norder toch te bewegen zijn sponsorverplichtingen na te komen."

Reddingsplan

Er wordt ook nog steeds gewerkt aan een mogelijk reddingsplan.

Eerder werd bekend dat Norder samen met twee andere sponsoren Veendam over zou nemen, maar dat plan viel op het laatste moment uiteen waarna de Groningse eerstedivisionist surseance aanvroeg. Nu wordt toch weer gesproken met Norder.

"De club is zeker nog niet gered", waarschuwt Entzinger. "We hebben twee opties, maar een daarvan moet wel lukken. Anders is faillissement onafwendbaar." De bewindvoerder verwacht dat er 'binnen een dag of tien' duidelijkheid is over de overlevingskansen van Veendam.