AMSTERDAM - Pelé vindt dat Lionel Messi eerst duizend doelpunten moet maken, alvorens de Argentijn in zijn voetsporen als zijnde ‘de beste voetballer ooit’ kan treden. Dat zegt de 69-jarige Braziliaan dinsdag in de Daily Mail.

"Ze proberen altijd iemand met mij te vergelijken. Maar ik zeg altijd tegen mijn Argentijnse vrienden dat ze eerst maar eens moeten bepalen wie nou eigenlijk de beste Argentijn is."

Diego Armando Maradona twist al jarenlang met de Braziliaan over wie van hen de allerbeste ooit is. Maar de huidige bondscoach van Argentinië laat er inmiddels geen misverstand meer over bestaan: Messi zal hen allebei voorbij streven en met de titel aan de haal gaan.

Pelé weigert zich daarbij neer te leggen: "Als ze eruit zijn wie de beste Argentijn is, moet diegene eerst nog eens duizend doelpunten zien te maken. Dan praten we wel weer verder."

Wereldvoetballer van het Jaar

Ondanks het volharden in zijn eigen status is Pelé wel een bewonderaar van Messi. Hij tipte de aanvaller van Barcelona in 2007 al als Wereldvoetballer van het Jaar.

"Hij won toen niet, maar ik weet nog dat ik tegen hem zei: jij bent de volgende. Het duurde iets langer, maar hij won uiteindelijk wel. Hij is een geweldige voetballer."

"Hij speelt heel erg goed voor Barcelona, maar in het nationale team van Argentinië heeft hij het nog niet laten zien. Wellicht dat het hem komende zomer tijdens het WK in Zuid-Afrika lukt. De tijd zal het leren."