AMSTERDAM - John Heitinga wil zich met zijn club Everton plaatsen voor deelname aan de Europa League, zo meldt de verdediger in de Liverpool Echo.

De Alphenaar miste dit seizoen het continentale avontuur van The Toffees, omdat hij met Atlético Madrid al uitkwam in de Champions League. "Ik wil met Everton alle resterende vijf wedstrijden winnen en Europa in, want ik kon er dit seizoen niet bij zijn."

Europa League

Everton bezet momenteel de achtste plaats in de Premier League, terwijl de zevende plaats normaal gesproken genoeg zou moeten zijn voor Europese kwalificatie. De club uit Liverpool heeft momenteel vier punten minder dan Aston Villa, al heeft Villa nog een wedstrijd tegoed. Stadsgenoot Liverpool bezet op dit moment de zesde plaats met drie verliespunten minder, dus ook de aartsrivaal is nog te achterhalen voor de ploeg van David Moyes.

Woensdag neemt Everton het in Birmingham op tegen Aston Villa. Heitinga is er volledig op gebrand de competitie tot een goed einde te brengen: "Voor ons telt nu maar één ding en dat is winnen van Aston Villa. Ik wil alle resterende vijf wedstrijden winnen en Europa in."

"Ik speel ook voor Oranje en iedere voetballer wil op het hoogste niveau spelen. Dat is natuurlijk de Champions League. Maar dat behoort niet meer tot de mogelijkheden, dus we moeten ons richten op kwalificatie voor de Europa League. Het is voor een voetballer erg belangrijk om op het hoogste podium te acteren."

Tevreden

De voormalig Ajacied streek afgelopen zomer neer in Liverpool, na een seizoen in Madrid. "Tot nu toe ben ik zeker tevreden. Het is pas mijn eerste jaar en ik heb het redelijk gedaan, ik kijk nu al uit naar volgend seizoen."

"De fans zijn fantastisch, vanaf dag één hebben ze mij het gevoel gegeven dat ik welkom was. Ik speel graag op Goodison Park, maar ook in de uitwedstrijden zit het vak vol met Everton-fans en die sfeer slaat over op de spelers en de hele club."