AMSTERDAM - Georginio Wijnaldum keek vorige week raar op toen hij las dat Liverpool hem wilde hebben. De Engelse club zou volgens de Daily Mirror bijna zes miljoen euro voor de Feyenoorder over hebben.

"Het zou sensationeel zijn om in de voetsporen van Dirk Kuyt te treden", citeerde de krant hem.

“Maar ik heb nog nooit met iemand over Liverpool gesproken. Zo nieuw als het bericht voor jou was, was het ook voor mij. Wel gek, zoals dat blijkbaar gaat in Engeland."

"In Nederland heb ik nog nooit meegemaakt dat ik werd geciteerd, terwijl ik niets had gezegd. Wat ik van Liverpool vind? Ik ben helemaal niet bezig met die club, ik focus me volledig op Feyenoord.”

Blessure

Terwijl zijn medespelers vorige week naar de Champions League-kraker Barcelona-Arsenal reisden, bleef Wijnaldum in Rotterdam achter om zich te laten behandelen aan een lichte blessure.

“Ik heb de wedstrijd op televisie gekeken. Natuurlijk gaat het kriebelen als je dat soort voetbal ziet. Spelen bij zulke clubs is het maximaal haalbare, de absolute top van Europa."

"Of ik denk dat dat niveau haalbaar is voor mij? Ik heb er vertrouwen in van wel. Ik weet alleen niet op welke termijn.”