AMSTERDAM - Manchester City kreeg eind vorig jaar nul op het rekest van Guus Hiddink. Dat vertelt de Achterhoeker maandag in een interview met de BBC. "We hebben niet om tafel gezeten, maar ik begreep dat ze geïnteresseerd waren."

De eerzuchtige Engelse club benoemde vlak voor Kerst de Italiaan Roberto Mancini als manager na het gedwongen vertrek van Mark Hughes.

Hiddink rondt momenteel de lopende zaken af als bondscoach van Rusland, waarna hij in juni eenzelfde betrekking gaat bekleden voor de Turkse voetbalfederatie. "Turkije speelde al toen ik hoorde van de interesse van City. Er waren ook nog één of twee andere opties."

Grote club

De keuze tussen het uitoefenen van een bondscoachschap of een aantrekkelijke functie in de Premier League was een lastige voor Hiddink. "City is een grote club, met een mooie historie. Uiteraard is er in financieel opzicht het een en ander mogelijk."

Hiddink staat er goed op in Engeland sinds hij Chelsea vorig jaar als interim-coach naar de FA Cup loodste. Hij combineerde gedurende vier maanden z’n werkzaamheden als 'troubleshooter' op Stamford Bridge met zijn verplichtingen als Russisch keuzeheer.

Moeilijke beslissing

Een herhaling van zo’n constructie kwam nooit op in de gedachten van Hiddink. "Maar het was een moeilijke beslissing, vooral omdat ik vorig jaar zo heb genoten bij Chelsea."