AMSTERDAM - Nigel de Jong neemt het met Manchester City zaterdag in eigen huis op tegen stadgenoot United. De middenvelder wil met zijn club de vierde plaats op de ranglijst verstevigen en heeft nog een reden om voor de drie punten te gaan.

''Het zou leuk zijn als we schade kunnen toebrengen aan de titelkansen van United'', stookt De Jong tegenover The Manchester Evening News het vuurtje alvast op.

''Maar wij focussen ons op ons eigen doel. Al het andere is meegenomen.''

De Oranje-international verwijst naar de strijd om de vierde plaats waarin City verwikkeld is. Deelname aan de voorrondes van de Champions League is een must voor de formatie van trainer Roberto Mancini.

''Wij hebben deze punten nodig, ook al heeft onze concurrent Liverpool punten laten liggen. Maar het is een derby, daarin staat altijd meer op het spel.''

Revanche

Voor City is dat onder meer revanche voor de eerdere onderlinge ontmoetingen dit seizoen. In de heenwedstrijd op Old Trafford boekte de thuisploeg diep in blessuretijd een 4-3 zege. In januari schakelde United de stadgenoot ook nog uit in de strijd om de Carling Cup, wederom in de extra tijd.

De Jong: ''Dit keer zullen we scherp blijven tot het laatste fluitsignaal, dat beloof ik.''

Chelsea

Voor United staan zaterdagmiddag vooral de titelkansen op het spel. De 'Red Devils' kunnen zich na het gelijkspel van zondag bij Blackburn Rovers (0-0) geen puntenverlies meer veroorloven.

De achterstand van de nummer twee op koploper Chelsea is één punt, terwijl de Londenaren een duel minder hebben gespeeld. Ook Arsenal, dat derde staat maar een verliespunt minder heeft dan United, is nog een voorname concurrent.