AMSTERDAM - Jan Vertonghen denkt nog steeds dat Ajax een goede kans maakt om landskampioen te worden. De verdediger gaat ervan uit dat dinsdagavond een mooie avond voor Ajax wordt.

"Ik verwacht dat FC Twente dan punten laat liggen bij AZ", is de Ajacied tegen AT5 overtuigd. "Twente heeft nu al zoveel wedstrijden gehad waarin het na een uur nog 0-0 stond. Het is hopen dat hun geluk een keer ophoudt."

De Amsterdammers hebben met nog drie wedstrijden te spelen vier punten achterstand op de Tukkers. Ajax speelt zelf woensdag de uitwedstrijd tegen Willem II, maar zal vooral de verrichtingen van de huidige koploper in Alkmaar in de gaten houden.

Belgische collega's

Vertonghen wil niets aan het toeval overlaten. "Ik ga die jongens van AZ bellen om te zeggen dat ze extra hun best moeten doen", doelt de verdediger op zijn landgenoten Moussa Dembélé, Maarten Martens en Gill Swerts.

Martens moet mogelijk de wedstrijd tegen FC Twente aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder ondervindt nog hinder van een hamstringblessure, waardoor hij al het treffen met NEC (0-0) vanaf de tribune moest bekijken.