AMSTERDAM - Feyenoord wil meer kaarten voor de bekerfinale dan de 10.000 die het toegewezen heeft gekregen. De Rotterdamse club vreest op 25 april in een halflege Kuip te moeten aantreden tegen Ajax.

De Amsterdammers besloten om veiligheidsredenen slechts 7.700 van de beschikbare 10.000 kaarten voor Ajaxfans af te nemen voor het duel. De tickets die overbleven gaan echter naar 'neutrale' fans en sponsoren en niet naar Feyenoord.

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, gaat deze week nog een poging doen extra kaarten voor de eigen achterban los te weken bij de voetbalbond.

Ajax opteerde ervoor de finale in een uit- en thuiswedstrijd te laten beslissen, zonder bezoekende fans. KNVB-preses Michael van Praag liet zondag weten dat dit geen optie was 'omdat Feyenoord dat absoluut niet wilde'.

Rug recht

Gudde spreekt tegen dat Feyenoord de enige partij was die dit niet zag zitten. ''De KNVB heeft ons juist gezegd dat wij onze rug recht moesten houden wat betreft één finale", aldus Gudde tegenover het AD.

''Ze kenden ons standpunt en vroegen ons expliciet om voet bij stuk te houden. De KNVB wil ook één finale en moet nu niet naar Feyenoord wijzen.''