AMSTERDAM - Manchester City heeft voor volgend seizoen het oog laten vallen op Mesut Özil en Jerome Boateng, zo bericht The Times maandag.

Hoewel het transferbudget ongelimiteerd is dankzij de petrodollars van eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan, zet de clubleiding van 'The Sky Blues' in op de komst van jonge, gretige spelers en wordt pas eventueel in een later stadium het vizier gericht op vedettes als Fernando Torres en Cesc Fabregas.

City zou het verst gevorderd zijn met Boateng, een 21-jarige verdediger van Hamburger SV. Een akkoord wordt op korte termijn verwacht.

Özil onderhandelt nog met zijn werkgever Werder Bremen over het openbreken van zijn in 2011 aflopende contract, maar aan de Weser houdt niemand rekening met een langer verblijf van de 21-jarige spelmaker.

Vucinic

Naar verluidt zou City zich ook op de markt begeven voor Mirko Vucinic, de dit seizoen doorgebroken aanvalsleider van AS Roma, en Benedikt Höwedes, de ‘defensiechef’ van Schalke 04.

De tweede club van Manchester bezet met nog vier speelrondes te gaan de vierde plaats in de Premier League, welke recht geeft op een plaats in het voorronde van de Champions League.