LONDEN - De kansen op de titel zijn voor Manchester United zondag verder geslonken. De formatie van trainer Alex Ferguson speelde teleurstellend gelijk bij Blackburn, 0-0.

Wayne Rooney speelde niet bij United. De aanvaller, min of meer onmisbaar, viel de afgelopen week in het Champions League-duel met Bayern München geblesseerd uit.

Ook die wedstrijd liep voor de Engelsen niet goed af. Ondanks een overwinning van 3-2 werd United uitgeschakeld.

Manchester United heeft nu een punt achterstand op Chelsea, dat vorige week het onderlinge treffen tussen de twee kampioenskandidaten won. Chelsea heeft daarbij een wedstrijd te goed, dinsdag tegen Bolton.

Babel

Later op zondag speelde Liverpool gelijk tegen Fulham. Op Anfield kwam de club niet verder dan 0-0. De kans dat Liverpool zich nog plaats voor de Champions League van volgend seizoen is daardoor zeer klein geworden.

Ryan Babel stond in de basis bij Liverpool. De andere Nederlandse international van de club, Dirk Kuijt, viel na ongeveer een uur in.

City

Manchester City heeft geprofiteerd van de nederlaag van het gelijkspel van Liverpool en de vierde plaats verstevigd.

De ploeg van trainer Roberto Mancini zette voor eigen publiek Birmingham City met 5-1 aan de kant.

Namens City, waar Oranje-international Nigel de Jong in de basis stond, scoorden Carlos Tevez (strafschop), Onuoha (2) en Emmanuel Adebayor (2).