EINDHOVEN - Feyenoord speelde zondag bij PSV voor de derde keer op rij met 0-0 gelijk (afgezien van het restant tegen Vitesse, 2-1).

Het was alweer de twaalfde remise voor de Rotterdammers dit seizoen in de eredivisie. De nummer vier verloor echter ook pas vier keer in de competitie.

Scoren

''We zijn heel moeilijk te verslaan, dat hebben we in deze wedstrijd tegen PSV opnieuw bewezen'', merkte trainer Mario Been in Eindhoven voldaan op.

''Als we makkelijker tot scoren zouden komen, hadden we zomaar een of twee plaatsen hoger op de ranglijst kunnen staan."

Toekomst

"Voor het nieuwe seizoen zullen er goals moeten bijkomen, ook al hebben we geen euro. Als we dan deze groep bij elkaar kunnen houden, ziet de sportieve toekomst van Feyenoord er prima uit.''

Feyenoord heeft in 31 competitieduels pas 45 keer gescoord. Topschutter is Jon Dahl Tomasson met negen treffers. Deze cijfers steken schril af bij ploegen als FC Twente, Ajax, PSV en nummer vijf AZ.

Kansen

''Maar kansen om te scoren krijgen we gelukkig genoeg. Ook in deze wedstrijd tegen PSV, dat opvallend angstig begon tegen ons. Het was jammer dat met name Wijnaldum zowel in de eerste als in de tweede helft niet tot scoren kwam."

"Dat waren onze beste kansen. We hadden dus kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. We hadden na de rust bij twee kansen voor Toivonen een engeltje op de lat zitten."

"Maar we hebben hier heel volwassen gespeeld en verdienden mede daardoor zeker niet om zonder punt naar huis te gaan.''