AMSTERDAM - FC Barcelona-trainer Josep Guardiola herhaalde zaterdag na de 2-0 overwinning op Real Madrid wat hij voorafgaand aan 'el Clásico' ook al betoogde.

"De strijd om het kampioenschap wordt niet in één wedstrijd beslist, er zijn nog 21 punten te vergeven. Dit is wel een belangrijke stap."

Van de zeven resterende wedstrijden moet FC Barcelona, gezien de voorsprong van drie punten en het superieure onderlinge resultaat, zes duels in winst omzetten voor titelprolongatie.

Moed

"Ik vind dat we aarzelend begonnen, het openingsdoelpunt had een kalmerend effect. Daarna kregen we meer controle. Het vergt veel moed om hier te winnen, we zijn de eerste ploeg die dat seizoen voor elkaar krijgt in de competitie."

Guardiola deelde een pluim uit aan zijn defensie. "We gaven slechts twee kansen weg, beide keren na balverlies op het middenveld. Knap tegen een ploeg die gemiddeld meer dan driemaal scoort in eigen huis."

Pellegrini

Manuel Pellegrini, Guardiola’s tegenhanger bij Real Madrid, was logischerwijs teleurgesteld. "FC Barcelona haalde niet het niveau van de vorige wedstrijden, maar het eerste doelpunt bevrijdde hen."

"In de slotfase kwamen wij er niet aan te pas. Ik denk niet dat de kampioen vandaag gekroond is. We zullen de druk hoog houden, vergeet niet dat FC Barcelona ook nog in de Champions League zit. Ik geef ons nog steeds een kans."