BREDA - NAC Breda heeft zaterdagavond concurrent Roda JC op grotere afstand gezet. De Brabantse ploeg versloeg op eigen veld de Limburgers met 1-0.

Daardoor liep het verschil tussen de nummer negen en tien op tot zes punten. De negende plaats geeft waarschijnlijk ook nog recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Roda JC, dat de voorgaande twee duels had gewonnen, begon slecht aan het avondje NAC. Binnen vijf minuten dwong de onstuimige thuisploeg meteen drie kansen af. Met name Anthony Lurling verzuimde te scoren te openen.

Betere ploeg

Na een kwartier kwam NAC alsnog verdiend op voorsprong. Laurent Delorge legde Donny Gorter in het Limburgse strafschopgebied neer. De middenvelder van NAC voltrok daarna van elf meter zelf het vonnis, 1-0.

NAC bleef daarna tot aan de rust de betere ploeg. De manschappen van trainer Robert Maaskant verzuimden evenwel het overwicht in de stand tot uitdrukking te brengen. Morten Skoubo was namens Roda JC in de slotfase van de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker (lat).

Snelle beslissing

Met Leonardo, terug van een langdurige blessure, voor Edwin de Graaf hoopte Maaskant op een snelle beslissing in het voordeel van NAC.

Maar Boldizsar Bodor en Mads Junker kregen aan de andere kant de beste kansen. Met veel moeite haalde NAC ongeschonden het eindsignaal: 1-0.