NIJMEGEN - De Poolse middenvelder Arek Radomski van NEC heeft zich zaterdagmiddag bij trainer Wiljan Vloet afgemeld voor de competitiewedstrijd tegen AZ.

De routinier vertelde Vloet diep geraakt te zijn door de tragische vliegramp waarbij onder anderen de Poolse president Lech Kaczynski om het leven is gekomen. Radomski voelde zich daardoor niet in staat om te voetballen.

Mening

Radomski (32) zou tegen AZ in de basis beginnen. Zijn plek werd overgenomen door de Duitse debutant Bastian Weiser. Radomski speelde dertig interlands voor de nationale ploeg en was met Polen actief op het wereldkampioenschap van 2006.

Vloet had begrip voor het besluit van Radomski om niet te voetballen. ''Dit is zijn mening en nu zal heel Nederland daar wel een andere mening over hebben, maar je moet zijn standpunt respecteren'', zei Vloet.

Telefonisch contact

De trainer had zaterdag diverse keren telefonisch contact met zijn speler. ''Die gesprekken gingen over de vliegramp waarbij zijn landgenoten zijn omgekomen. Gelukkig is er geen directe familie van Arek bij betrokken, maar dit heeft wel heel veel impact op zijn familie in Polen en in Nederland.''