AMSTERDAM – In de strijd om de vierde plek met AZ mag Feyenoord zich niet veel misstappen meer veroorloven. Een overwinning dit weekeinde in de topper in Eindhoven tegen PSV zou de Rotterdammers dan ook goed uitkomen.

“De laatste vier wedstrijden moeten we niet naar ons spel kijken, maar gewoon voor een goed resultaat gaan”, zegt Karim El Ahmadi op de clubsite.

“Dat is het enige dat telt. We spelen nog vier finales in de competitie en één voor de beker. We moeten om te beginnen winnen in Eindhoven. We hebben bewezen dat we dat kunnen.”

Bekeroverwinning

De middenvelder doelt op de 0-3 overwinning in het begin van dit jaar op PSV in het bekertoernooi. Hiermee maakte de Rotterdamse club een eind aan de ongeslagen reeks van 39 duels van de Eindhovenaren.

“Het was goed om te zien hoe we een van de grootste ploegen van Nederland destijds versloegen”, vertelt de smaakmaker in dat duel. “We doen het dit jaar sowieso goed tegen de sterkere tegenstanders. Met het oog op aanstaande zondag putten we daar vertrouwen uit.”

Moeizamer

Na deze overtuigende overwinning gaat het echter moeizamer met Feyenoord. Het team van trainer Mario Been zag de grote voorsprong in de competitie op AZ teruglopen tot twee punten met nog vier wedstrijden op het programma.

El Ahmadi: “Het laat zich niet eenvoudig verklaren waarom we moeilijk scoren. Maar we moeten dat niet steeds herhalen, want daar schieten we niets mee op. We moeten kijken naar wat goed gaat.”