AMSTERDAM - Christian Eriksen staat na maandenlange onderhandelingen op het punt zijn contract bij Ajax open te breken en te verlengen tot medio 2014. De huidige verbintenis van de achttienjarige middenvelder loopt in 2011 af.

"Ik ben blij dat we eruit zijn. Ik kan hier nog veel leren, ben nog niet klaar en hoop veel voor de club te kunnen betekenen", zegt Eriksen in De Telegraaf.

De spelmaker debuteerde begin dit kalenderjaar tegen NAC Breda (1-1) in de hoofdmacht van Ajax en pendelt de laatste weken tussen bank en basis. Onder meer FC Barcelona en Arsenal zouden zich op de markt begeven voor Eriksen, die afgelopen maand zijn debuut maakte in de Deense nationale ploeg.

Groot talent

Trainer Martin Jol van Ajax is blij dat Eriksen ingaat op de aanbieding van de Amsterdammers. "Christian is het grootste talent dat ik de laatste tien jaar heb gezien."

"Hij is sinds de winterstop een vast onderdeel van de A-selectie, heeft veel in de basis gestaan en werd begeerd door grote clubs. Daarom is het goed dat we hem langer konden vastleggen."