AMSTERDAM - Drie dagen na de plaatsing voor de halve finales van de Champions League moet Bayern München alweer aantreden tegen Bayer Leverkusen. Volgens trainer Louis van Gaal is de wedstrijd van zaterdag wellicht zelfs belangrijker dan die tegen Manchester United.

"In deze maand worden de prijzen verdeeld", zegt Van Gaal op de site van Bayern. "Het duel met Leverkusen is misschien het belangrijkste duel van het seizoen." Bayern is momenteel koploper met zes punten voorsprong op Leverkusen, dat derde staat.

Direct na het succes in de Champions League belegde Bayern een trainingskamp in Keulen ter voorbereiding op de komende wedstrijd. Van Gaal hield zich daarbij zelfs bezig met de staat van de bedden. "Ook het hotel heeft invloed op de spelers, hier hebben ze veel rust."

"De spelers hebben twee dagen om weer klaar te staan", vervolgt de coach van Bayern. "Mijn filosofie is dat spelers zich direct weer moeten focussen. Lichamelijk kunnen de spelers dat aan. Maar het probleem is de geest."