AMSTERDAM - Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United heeft nog altijd vertrouwen in Dimitar Berbatov.

De Bulgaarse spits, die in de zomer van 2008 voor bijna veertig miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, werd afgelopen woensdag tegen Bayern München pas tien minuten voor tijd ingebracht.

"Ja, ik heb nog altijd vertrouwen in hem", vertelde Ferguson vrijdag op een persconferentie. "Hij is een goede speler en er is geen enkele reden om daaraan te twijfelen."

"Dimitar heeft het in veel wedstrijden goed gedaan de laatste tijd, maar momenteel geven we de voorkeur aan het spelen in een systeem met één spits."

Geen noodzaak

Opvallend was dat Berbatov niet eerder in het veld kwam voor Wayne Rooney. "Toen we met een man minder kwamen te staan was er geen noodzaak om een extra spits te brengen, omdat we juist probeerden de voorsprong vast te houden", verklaarde de oefenmeester.

United won de wedstrijd met 3-2, maar dit was voor de ploeg na de 2-1 nederlaag in München onvoldoende om zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League.

Doelpunten

Berbatov maakte in zijn eerste seizoen bij ManU negen doelpunten in 31 competitieduels. Deze jaargang scoorde hij twaalf keer in 28 wedstrijden.