AMSTERDAM - Met een punt neemt Real Madrid zaterdag geen genoegen in 'El Clasico' tegen FC Barcelona. Dat hield trainer Manuel Pellegrini vrijdag het journaille voor in de persruimte van De Koninklijke.

"We willen onze perfecte balans in thuisduels dit seizoen behouden. Natuurlijk hebben we veel respect voor FC Barcelona, maar we gaan uit van onze eigen kracht. Voor Real staat een gelijkspel synoniem aan een slecht resultaat."

Real Madrid moet FC Barcelona zaterdag verslaan om eerste te blijven in de Primera División. Bij een remise verliezen Los Merengues de eerste plaats op grond van een nadelig onderling resultaat. Na dertig van de 38 speelrondes hebben beide voetbalbolwerken 77 punten.

‘Hoop op open wedstrijd’

"Voor onze fans is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar ik denk niet dat de competitie zaterdagavond beslist wordt", probeerde Pellegrini het belang van wat in Spanje doorgaat als het 'duel van het millennium' te relativeren. "Na FC Barcelona krijgen we nog zeven lastige tegenstanders. Ik hoop op een open wedstrijd, waarin wij laten zien dat wij terecht eerste staan."

Pellegrini verwacht dat de individuele kwaliteiten van de spelers en niet de tactische vondsten van de trainers de doorslag geven. Zich mengen in het debat of zaterdag duidelijk wordt of Lionel Messi dan wel Cristiano Ronaldo zich de beste speler ter wereld mag noemen, deed de Chileen niet.

"Het is onmogelijk om hen met elkaar te vergelijken. Ja, ze zijn beiden jong en hebben nog vele jaren voor zich. Eén ding staat vast: ze zullen bijzonder gemotiveerd aan de aftrap staan."

Adembenemende voetbalshow

De jongste Bernabéu-uitgave van de Clásico, die uitmondde in een 2-6 zege voor de Catalanen, ligt nog vers in het geheugen. Met twee treffers was Messi toen een van de uitblinkers in de adembenemende voetbalshow. "Het wordt een sexy wedstrijd", voorspelde trainer Josep Guardiola van FC Barcelona vrijdag tijdens zijn wekelijkse persmoment.

"We moeten heel scherp zijn, de cijfers van Real Madrid, vijftien achtereenvolgende zeges en een gemiddelde productie van meer dan drie goals in eigen huis, zijn imponerend. Op de counter zijn ze echt dodelijk met Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín."

Consequenties

Net als Pellegrini wil Guardiola niet te veel consequenties verbinden aan het resultaat van zaterdag. "We laten beide beangstigend weinig liggen dit seizoen."

"Het is bizar dat we 21 punten meer hebben verzameld dan een team met een voorhoede bestaande uit David Villa, Juan Mata en David Silva (Valencia, red.). Maar de titelstrijd eindigt zaterdag niet, er zijn daarna nog 21 punten te vergeven."

De aftrap van Real Madrid - FC Barcelona is zaterdag om 22.00 uur.