AMSTERDAM - Ferne Snoyl zit bij de selectie van NAC Breda voor het competitieduel van zaterdagavond tegen Roda JC. Snoyl werd vorige week vanwege overgewicht uit de selectie gezet, maar keert nu al weer terug in het keurkorps van trainer Robert Maaskant.

"Ferne heeft hard gewerkt deze week en zit weer op het gewicht dat we van hem eisen", aldus Maaskant.

'Aanleg'

"We hebben hem duidelijk gemaakt dat het niet weer moet gebeuren. We snappen ook wel hoe het zover is gekomen. Ferne heeft gewoon wat aanleg en toen hij geblesseerd was en dus minder intensief kon trainen, heeft hij wat kilootjes gepakt."

"Dan kun je zeggen 'kan gebeuren', maar nee: voor een topsporter kan dat niet. Ferne moet dat gevaar onderkennen en hij moet er rekening mee houden."

Amoah en Leonardo

Matthew Amoah zit tegen de Limburgers zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit. Tyrone Loran en Csaba Fehér kampen met blessures.

Leonardo herstelt van een liesblessure. Het is onduidelijk of hij bij de selectie zit. "Misschien zit hij erbij, misschien niet", deed Maaskant geheimzinnig. "Dat laat ik ook aan Leo over. Hij kan het beste bepalen of hij er klaar voor is."