ENSCHEDE - FC Twente moet het voorlopig doen zonder Nicky Kuiper. De linkerverdediger raakte deze week tijdens de training geblesseerd aan de knie. Onderzoek wees vrijdag uit dat Kuiper enige tijd rust nodig heeft.

Volgens trainer Steve McClaren kan hij hooguit nog op de laatste speeldag, in Breda tegen NAC, in actie komen.

Tegenvaller

''Een tegenvaller'', zei de Engelse coach. ''Kuiper speelt weliswaar niet wekelijks, maar als het nodig is staat hij er. Hij heeft zich dit seizoen bijzonder goed ontwikkeld. Juist in deze fase van het seizoen komt het aan op de breedte van de groep.''

FC Twente speelt zaterdag in de Veste tegen Heerenveen. Als de club drie van de laatste vier duels wint is het kampioenschap binnen. De verdere tegenstanders zijn AZ, Feyenoord en NAC.

Stoch

Miroslav Stoch staat vrijwel zeker weer in de basis van FC Twente. Vorige week maakte de aanvaller als invaller zijn rentree tegen VVV-Venlo.

McClaren: ''Hij is fitter dan voordat hij wegviel. De laatste tijd dat hij speelde was Stoch geen 100 procent. Nu wel. Het viel me gelijk op aan zijn spel dat het er weer goed uitziet. Hij kan nog heel belangrijk worden de komende weken.''

Tegen Heerenveen kan McClaren verder beschikken over een vrijwel fitte selectie.