AMSTERDAM - Ajax stelt vrijdag aan de KNVB en de gemeente Rotterdam voor om met aanzienlijk minder fans naar de bekerfinale in de Kuip af te reizen, zo meldt het AD.

Naar verluidt zou Ajax slechts 7.000 van de toegestane 10.000 kaarten af willen nemen, om zowel het vervoers- als het veiligheidsprobleem enigszins in te dammen.

Ultimatum

De KNVB stelde donderdag een ultimatum: Ajax moest voor maandagmiddag laten weten met hoeveel fans het 25 april afreist naar Rotterdam.

"Het is beter een deel van de aan ons toegewezen kaarten niet af te nemen. Daarmee wordt zowel het vervoers- als het veiligheidsprobleem voor ons verkleind. We hopen dat de KNVB daarmee instemt", aldus Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis.

Teleurstellen

Bij Feyenoord wordt het voorstel van Ajax vooralsnog bejubeld, de Rotterdammers zijn in de veronderstelling dat de vrijgekomen kaarten verdeeld zullen worden onder de eigen aanhang.

Woordvoerder Raymond Salomon: "Ons grootste probleem is dat we heel veel van onze fans moeten teleurstellen. Dus als er om wat voor reden ook eventueel meer kaarten onze kant opkomen, dan nemen we die in grote dank af."