AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij bereikte donderdag voor de tweede keer in zijn loopbaan de laatste vier van een Europees toernooi. Met Hamburger SV vloerde hij Standard Luik in de kwartfinale van de Europa League. Hij genoot van ploeggenoot Mladen Petric.

Na de 2-1 zege in eigen huis triomfeerden 'Die Rothosen' donderdag met 3-1 in Wallonië.

''Op een paar momenten na hadden we alles onder controle. We kwamen snel op voorsprong, dat maakte het gemakkelijker", zei Van Nistelrooij na afloop tegen Sporza.

De Nederlander moest de hoofdrol in het duel afstaan aan Petric. ''Die tweede goal van hem was voor mij ook genieten. Eentje à la Marco van Basten. Die treffer bracht meer rust in de ploeg.''

Droom

De Europese veldtocht maskeert de wisselvallige resultaten van HSV in de competitie. De formatie van trainer Bruno Labbadia bezet de zesde plaats, waar Van Nistelrooij bij zijn komst in de winterstop de ambitie uitsprak om mee te doen om de landstitel. ''In de Bundesliga gaat het moeilijk, maar de Europese droom blijft levend.''

Van Nistelrooij speelde zijn eerste Europese halve finale in 2002 in dienst van Manchester United. In de Champions League was Bayer Leverkusen toen te sterk.

Op 22 en 29 april is Fulham de laatste horde voor HSV op weg naar de finale in de eigen HSH Nordbank Arena.