AMSTERDAM - Dirk Kuijt had donderdag een belangrijk aandeel in de overwinning van Liverpool op Benfica (4-1). The Reds plaatsten zich zodoende voor de halve finales van de Europa League. Kuijt was bij twee doelpunten direct betrokken.

Kuijt kopte in de 27e minuut raak uit een hoekschop. De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers keurde het doelpunt in eerste instantie af. "De grensrechter dacht dat de bal werd verlengd en in dat geval zou ik buitenspel hebben gestaan", legde hij uit aan Eredivisie Live.

"Daar was echter totaal geen sprake van en de arbitrage durfde het aan om de fout te herstellen. Gelukkig maar, want het was een zuivere goal. De bal werd onderweg immers niet aangeraakt."

De spits van Liverpool vond dat er na zijn goal sprake was van een breekpunt in de wedstrijd. "Vanaf dat moment begonnen we te voetballen en raakte Benfica van slag. Ik vond dat opvallend, aangezien Benfica 27 wedstrijden op rij ongeslagen was. We wachtten op ons moment."

Lekkere assist

In de tweede helft was het mede aan Kuijt te danken dat Fernando Torres het duel voortijdig besliste. "Een counter over een aantal schijven, het ging van links naar rechts en tot slot schiet Fernando die bal erin. Mijn assist was zo mooi, het was net zo lekker als zelf scoren."