AMSTERDAM - Hedwiges Maduro heeft de arbiter de schuld gegeven van de uitschakeling van Valencia in de kwartfinales van de Europa League. Atlético Madrid bleek over twee wedstrijden te sterk op basis van uitdoelpunten (2-2 en 0-0).

Valencia is er dit seizoen in vier wedstrijden niet in geslaagd te winnen van Atlético. De uitslag had echter heel anders kunnen zijn indien scheidsrechter Florian Meyer in de slotfase een strafschop toekende aan de club uit de sinaasappelstad.

Juanito trok het shirt van Nikola Zigic zelfs kapot, maar Meyer vond het geen penalty. "Ik stond er dicht bij en zag direct dat we recht hadden op een strafschop. Het was overduidelijk", verklaarde Maduro tegenover Eredivisie Live.

"De sfeer in de kleedkamer laat zich raden. Iedereen was boos en gefrustreerd, want we lopen een plek in de halve finales van een mooi toernooi mis. Er zit voor ons weinig anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen."

Draad oppakken

Valencia speelt komend weekeinde een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Indien Valencia wint, is het vrijwel zeker van de derde plek in de Primera Divisíon en directe plaatsing voor de Champions League. Maduro: "Dat mogen we niet vergeten. We moeten de draad snel weer oppakken."