WAALWIJK - RKC Waalwijk vecht vrijdag in eigen stadion voor de laatste kans tegen Vitesse. De ploeg van trainer Ruud Brood moet winnen, anders is degradatie uit de eredivisie een feit.

De Waalwijkers treffen in Vitesse een tegenstander die nog punten moet halen om definitief zeker te zijn van een langer verblijf in de hoogste klasse.

''Ik heb absoluut nog niet met de spelers gesproken over degradatie'', aldus Brood. De coach blijft vooral positief in de voorbereiding op de wedstrijd: ''Je moet denken in mogelijkheden. We gaan er alles aan doen om te winnen.''

RKC won dit seizoen pas vier van de dertig wedstrijden in de competitie.

Brood kan vrijdag geen beroep doen op de geschorste spelers Frank van Mosselveld en Hans Mulder. Alexandre di Gregorio is geblesseerd.

Onafwendbaar

Degradatie lijkt voor RKC onafwendbaar. De Brabanders pakten in de afgelopen twaalf wedstrijden geen enkel punt.

Veel duels gingen dit seizoen echter verloren met één doelpunt verschil. Brood: ''Natuurlijk moet je ook realistisch zijn. Alles moet meezitten om je nog te handhaven, maar je moet uitgaan van het positieve.''

Niet veilig

Vitesse-trainer Theo Bos benadrukt dat zijn ploeg zich nog niet veilig waant: ''We kunnen nog makkelijk worden ingehaald.''

Vitesse staat op de twaalfde plaats met een voorsprong van zes punten op nummer zestien ADO Den Haag. Die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie.

''Het wordt een hele lastige wedstrijd omdat RKC strijdt voor de laatste kans. We mogen geen slachtoffer worden van een opleving aan hun kant'', aldus Bos die mogelijk niet kan beschikken over Lasse Nilsson. De Zweedse aanvaller was de afgelopen week ziek.