AMSTERDAM - Sir Alex Ferguson heeft de medische staf van Manchester United niet onder druk gezet. Dat zegt de trainer van de verliezend kwartfinalist van de Champions League naar aanleiding van de onverwachte basisplaats van Wayne Rooney tegen Bayern München (3-2).

"Ik dwing de medische staf nooit ergens toe", verklaarde Ferguson tegen MUTV.

Rooney verstuikte vorige week in de uitwedstrijd in München zijn enkel en leek de terugwedstrijd hoe dan ook te missen.

Ferguson verklaarde daags voor de wedstrijd bovendien dat zijn topscorer onder geen enkel beding zou spelen.

Goedgekeurd

Een dag later verraste hij vriend en vijand door de aanvaller toch op te stellen. Het meespelen van Rooney was echter goedgekeurd door de medische staf van de club, stelt Ferguson.

 "Er ligt nogal wat druk op hun schouders. Het is erg belangrijk dat zij de juiste beslissing nemen over de fitheid van de spelers. Zij zagen geen enkel obstakel voor het opstellen van Rooney."

De 24-jarige aanvaller speelde een belangrijke rol bij de vliegende start van United tegen de Duitsers, maar de spits moest met nog ruim een half uur op de klok naar de kant met lichte klachten aan dezelfde enkel.

Geen spijt

Ferguson heeft echter geen spijt van zijn beslissing: Wayne had er zin in en dat straalde af op het publiek. De fans waren enorm enthousiast.

Rooney zal de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Blackburn aan zich voorbij laten gaan, maar is er naar verwachting volgende week in de stadsderby tegen City wel weer bij.

De Schotse oefenmeester weet zeker dat zijn ploeg revanche neemt voor de uitschakeling in de Champions League.

Terugknokken

"Wij zijn niet gewend aan drie teleurstellende resultaten op rij, maar we hebben hier al vaker mee te maken gehad."

"Terugknokken zit in de aard van de club en is een deel van onze geschiedenis. We hebben nog vijf competitiewedstrijden te gaan die we absoluut moeten winnen, te beginnen zondag tegen Blackburn."